A külvilágból szóló hang

A külvilágból szóló hang

Jó emberek rossz helyen

2014. december 03. - Proces Verbal

Szinte az összes problémánk abból adódik, hogy emberek nem a saját helyükön vannak, ami azzal jár, hogy nem tudják megfelelően kifejteni a tehetségüket. Ezért van mostanában ennyi gikszer a kormányzatban.

 

Itt van mindjárt ez a tehetséges Szíjjártó Petike. Most már egyértelművé vált, hogy neki a pénzügyi tárcát kellett volna odaadni. Ha csak fele akkora eredményességgel vinné az államkasszát, mint a családit, az olyan pénzügyi fellendülést hozna az országnak, hogy rövid időn belül beérnénk a „nyugati” országok életszínvonalát. Ha meg valami balul ütne ki, még mindig kérhetnénk egy kis pénzt a szüleitől. Sokkal jobbak, mint az IMF.

 

Lázár János sokkal jobb teljesítményt nyújthatna Szíjjártó helyén. Egy jóképű, magabiztos, jó kiállású, fiatalember. Kiköpött diplomata. Igazi salesman, aki bármilyen helyzetben feltalálja magát és a mosolyával lefegyverez mindenkit, a sima modorával pedig levenne mindenkit a lábáról. Olyan körökben tudna forgolódni, ahol értékelnék a Rolex óráját. Biztos vagyok benne, hogy sokkal pozitívabb képe lenne rólunk a nemzetközi közösségnek. Hát igen, a személyiség varázsa. Még Angela Merkel is flörtölne vele. Havonta hívogatná, hogy Janikám, mikor jössz már errefelé, annyi mindenről tárgyalhatnánk.

 

Aztán van itt egy jolly-joker, aki a mostani pozíciójában is remekel, de adottságai révén sokkal nagyobb felelősséggel járó posztokat is betölthetne. Természetesen József Attila-díjas költőnkre, írónkra gondolok. L.Simon maga a humánum, a jóhiszeműség megtestesítője. Embertársairól még véletlenül sem tételezne fel semmi rosszat. Biztos elveszett a postán. Biztos örökölte. Azt hiszem, ez a hozzáállás csodát tehetne mind az igazságügyben, mind a közigazgatásban és a szociális ügyekben is. Erről az emberről süt, hogy szeret minket. Biztos vagyok benne, hogy minden döntése az állampolgárok tényleges érdekét szolgálná.

 

Rogán Antal nehéz eset. Na nem azért! Mert amúgy egy csodagyerek. Arannyá válik, amihez nyúl. Igazi varázsló. Még a társasházi lakását is rávette, hogy növekedjék egy kicsit. Szóval azért nehéz, mert egyértelműen a miniszterelnöki székre termett. Lehet, hogy még az országot is tudná növelni egy kicsit. De akkor mi lesz Orbán atyánkkal? Vagyis Tóninak várnia kell még. Addig is a héten elárulta a parlamentben, hogy minden a legnagyobb rendben van. Nekem nem kell ezt a Viktortól hallanom. Én megnyugszom attól is, hogyha a Tóni mondja. De meddig kell várnia vajon? A tervek szerint, legalábbis ez meg lett szellőztetve, Orbán 2017-ben köztársasági elnök lehet. Nyilván a kétharmad majd kibővíti a jogköreit és német mintájú kancellár lesz belőle. Szóval még három év. De mi van akkor, ha bukják a kétharmadot februárban? Sok minden borulhat. Például a Tóni jövője.

 

Akkor most Orbán kancellár lesz? Azt mondják, a csúcson kell abbahagyni. De mikor van a csúcson? Lehet, hogy ő már megcselekedte, mit megkövetelt a haza. Vissza kellene vonulnia amolyan Deáki pozícióba. Lehetne a nép prókátora. A haza bölcse és tanácsadója. Oszthatná az észt egész nap a kandalló mellett pipázgatva. Mégis csak kímélnie kellene magát. Az a sok stressz meg felelősség. Hát egész felnőtt életét nekünk adta. Feláldozta magát értünk. Megérdemli, hogy most már ő is nyugisan éljen, nem?

 

Viszont akkor ki lenne méltó a köztársasági elnöki posztra? Ez kényes téma, mert nem mindegy ki adja át Orbán Viktornak a Haza Jótevője címet, amihez, amúgy nem ártana, ha földbirtok is járna. Áder János biztos jó ember, de ezt valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, annyira introvertált szegény. Lehet hogy sokkal jobban érezné magát valamilyen fontos, de arctalan bürokrata pozícióban. Én azt mondom, itt egy Schmidt kell! A múltkor ő csak egy áldozat volt, a nemzetközi multik és a komcsik lejárató kampánya miatt kellett lemondania. Vagy valami ilyesmi. De azt is milyen méltósággal tette. A napokban olvastam a doktorral egy nagyon szimpatikus interjút, és egyre inkább azt gondolom, vissza kellene őt rakni a helyére. Most, hogy a nemzet sportolója lett, pláne. Igazi ünnep lenne, ha dr. Schmidt tüntetné ki Orbánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://procesverbal.blog.hu/api/trackback/id/tr1006954127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása